TUSAŞ’ta HÜRKUŞ kalmadı: Hepsi ihraç edildi
HÜRKUŞ İlk Eğitim ve Hafif Taarruz Uçağı için pazarlama faaliyetlerine hız veren TUSAŞ, hedefine ulaştı. İmzalanan son sözleşme ile TUSAŞ’ın elinde satılık HÜRKUŞ uçağı olmadığı biliniyor. Şirket, HÜRKUŞ-2’yi geliştirmeye odaklanacak.
Nijer’e teslim edilen HÜRKUŞ seferlerine başlıyor. Daha önce Genel Müdür Prof. Dr. Temel Kotil’in açıkladığı gibi Çad ve ardından Libya HÜRKUŞ kullanıcılarının arasına katılacak.
TAI tarafından üretilen 14 adet HÜRKUŞ, Türk Hava Kuvvetleri’nin izniyle ihraç edildi. HÜRKUŞ’un yeni geliştirilen modeli HÜRKUŞ 2’nin şimdilik ilk kullanıcısı Türk Hava Kuvvetleri olacak.
Türk Hava Kuvvetleri’nin siparişi üzerine TUSAŞ tarafından toplam 15 adet uçak üretildi.
Şu anda TAI, yeni tasarım üzerinde çalışmaya devam ediyor. Aynı zamanda HÜRKUŞ’un mevcut modeli için de pazarlama çalışmaları devam ediyor. Bu bahiste TUSAŞ değerli bir talep yakaladı.
2 HÜRKUŞ, 50 MİLYON EURO
TAI Genel Müdürü Prof. Dr. Temel Kotil, 2 HÜRKUŞ uçağının maliyetinin 50 milyon euro olduğunu açıkladı. TUSAŞ, elindeki 14 uçağın ihracatından değerli bir gelir elde etti.
HÜRKUŞ-C HAFİF SALDIRI UÇAĞI
Hassas ve Uygun Maliyetli Çoklu Görev Analizi HÜRKUŞ-C, hafif taarruz ve silahlı keşif varyantı, günümüz dünyasının savaş alanlarındaki asimetrik tehditlere karşı düşük maliyetli, esnek bir analiz sunuyor.
HÜRKUŞ’un gelişmiş eğitim yetenekleri korunurken, HÜRKUŞ-C kullanıcılarına; Yüksek irtifalarda ve zorlu coğrafyalarda, gece ve gündüz koşullarında güçlü görevleri gerçekleştirmek için kullanılabilen 1500 kg’a kadar büyük bir faydalı yük kapasitesi sunar.
GENEL ÖZELLİKLER
Zırhlı Yapı
Kendi Kendine Muhafaza Sistemleri
Gece Görüşü Uyumlu Dijital Kokpit
Gelişmiş Aviyonik Sistemler
EO/IR Görüntüleme ve Hedefleme Sistemi
Gerçek Zamanlı Bilgi ve Görüntü Aktarımı
Dijital Sadık İletişim Yeteneği